آموزش طراحی سایت کیک اسفنجی همراه با نکات مهم آن » آشـــپزی به سبـــک الی

» » » کیک اسفنجی همراه با نکات مهم آن
 

 

 
مواد لازم :
آرد ۷۰ گرم
آرد ذرت ۳۰ گرم
شکر ۱۰۰ گرم
تخم مرغ ۴ عدد
بکینگ پودر ۱/۴ قاشق چایی خوری
آب جوش    ۳  قاشق سوپ خوری

طرز تهیه :
زرده و سفیده تخم مرغ را جدا کنید . زرده‌ها را با دور متوسط همزن برقی می‌زنیم سپس شکر را به زرده‌ها را اضافه می‌کنیم و کمی‌ هم زده آب جوش را اضافه می‌کنیم وقتی‌ غلیظ شد وانیل را اضافه کنید کمی‌ هم بزنید کافی‌ هست . سفیده‌ها را در ظرف جداگانه هم بزنید تا سفت و سفید شود و پف کند به حدی که وقتی‌ ظرف را بّر میگردانید از ظرف نریزد . حتما باید این نکته که پره‌های همزن کاملا تمیز باشند و اینکه ظرفی‌ که سفیده را در آن هم میزنید کاملا تمیز باشد و اینکه در سفیده هیچگونه زرده‌ای نباشد در خوب پف کردن سفیده‌ها خیلی‌ مهم هست . سفیده را داخل ظرف زرده‌های هم زده ریخته به آرامی و به صورت دورانی و از یک طرف هم بزنید . آرد را همراه بکینگ پودر الک کنید کم کم به مایه کیک اضافه کنید دوباره به آرامی و به صورت دورانی هم می‌زنیم . کف قالب کیک را کاغذ روغنی انداخته و مواد را در قالب می‌ریزیم . قالب را در فری که از قبل گرم شده با دمای ۱۸۰ درجه به مدت تقریبی ۲۵ تا ۳۰ دقیقه قرار میدهیم . بعد از پخت وقتی‌ کاملا سرد شد خامه کشی‌ و تزیین کنید
 
چند نکته در مورد پخت کیک اسفنجی :
اگر قالب را چرب کنید کیک خود را به داخل کشیده و روی کیک چروک خورده و خراب میشود .
در فر‌ را بعد از گذشت ۳/۴ زمان می‌توان باز کرد زودتر از این مدت باعث خراب شدن کیک میشود .
برای مطئمن شدن از پخت کیک روی کیک ضربه می‌زنیم اگر حالت فنری داشت و جای انگشتمان روی کیک باقی‌ نماند یعنی‌ کیک آماده است .
بهتر هست از تخم مرغ‌های ۶۰ گرمی استفاده کنید .
وقتی‌ مایه کیک را داخل قالب ریختیم باید ۱/۳ از سر قالب خالی‌ باشد .
کیک را پس پخت وقتی‌ خنک شد از قالب جدا کنید .
وقتی‌ می‌خواهید کیک بزرگتری درست کنید به ازائ هر تخم مرغ ۶۰ گرمی ۲۵ گرم شکر و ۲۵ گرم آرد را اضافه کنید .


 دوستان عزیز این هم جدول نسبتهای اندازه گیری مواد کیک اسفنجی به سایز قالب .

تخم مرغ       اندازه قالب      آرد           شکر                بکینگ پودر                آب جوش                   وانیل    

۴عدد        ۲۱ سانتی      ۱۰۰گرم       ۱۰۰گرم      ۱/۲ قاشق چایی خوری     ۳ قاشق سوپ خوری     ۱/۸ قاشق چایی خوری          

۶عدد        ۲۳ سانتی      ۱۵۰گرم       ۱۵۰گرم       ۱ قاشق چایی خوری           ۱/۳ پیمانه               ۱/۸ قاشق چایی خوری          
 
۸عدد        ۲۵ سانتی      ۲۰۰گرم       ۲۰۰گرم       ۱ قاشق چایی خوری           ۱/۲ پیمانه               ۱/۴ قاشق چایی خوری          

۱۰عدد      ۲۷سانتی       ۲۵۰گرم       ۲۵۰گرم       ۱ و ۱/۲ قاشق چایی خوری     ۳/۴ پیمانه           ۱/۴  قاشق چایی خوری          

۱۲عدد      ۳۰سانتی       ۳۰۰گرم       ۳۰۰گرم       ۲ قاشق چایی خوری            ۱ پیمانه                ۱/۲ قاشق چایی خوری                         

۱۴عدد      ۳۲سانتی       ۳۵۰گرم       ۳۵۰گرم       ۲ قاشق چایی خوری             ۱ پیمانه                ۱/۲ قاشق چایی خوری          

۱۶عدد      ۳۴سانتی       ۴۰۰گرم       ۴۰۰گرم    ۲ و ۱/۲ قاشق چایی خوری   ۱پیمانه و۱ قاشق سوپ خوری      ۱/۲ ق چ

۱۸عدد      ۳۶سانتی       ۴۵۰گرم       ۴۵۰گرم    ۳ قاشق چایی خوری     ۱ پیمانه و ۲ قاشق سوپ خوری          ۱/۲ ق چ

۲۰عدد      ۴۰سانتی       ۵۰۰گرم       ۵۰۰گرم    ۳ قاشق چایی خوری     ۱ پیمانه و ۳ قاشق چایی خوری           ۱/۲ ق چ

بازگشت
بازدید کننده عزیز, شما هنوز به عضویت سایت در نیامده اید.
پیشنهاد می کنم در سایت ثبت نام کنید و یا وارد سایت شوید.