کافی شاپ
مواد لازم:
دو پيمانه آرد همهکاره
خميرمايه فوري(حدود دو و يک چهارم قاشق چايخوري)
دو قاشق غذاخوري شکر
نصف قاشق چايخوري نمک
نصف پيمانه شير
يک چهارم پيمانه آب
دو قاشق غذاخوري يا بيشتر کره (هم براي داخل خمير و هم رومال)
دو قاشق غذاخوري شکر
نصف قاشق چايخوري نمک
نصف پيمانه شير
يک چهارم پيمانه آب
دو قاشق غذاخوري يا بيشتر کره (هم براي داخل خمير و هم رومال)
طرز تهیه:
سه چهارم فنجان از آرد، خميرمايه (حلنشده)، شکر و نمک را در يک کاسه بزرگ، ترکيب ميکنيم.
شير، آب و کره را گرم ميکنيم. حدود 50درجه سانتيگراد بايد گرم شوند (تقريبا 50ثانيه در مايکروويو) و همزمان مخلوط شوند. بعد اين مايع را به آرد اضافه ميکنيم و با دستگاه يا همزن برقي حدود دو دقيقه روي حالت چرخش متوسط هم ميزنيم.
يک چهارم باقيمانده آرد را آرام به مواد در حال همزدن اضافه ميکنيم و اينبار دو دقيقه روي درجه بالا مخلوط ميکنيم.
ممکن است خمير همچنان شُل باشد و بايد تا زماني که حالت پلاستيکي پيدا ميکند هم بزنيم و در حد يک قاشق چايخوري آرد، آرام آرام اضافه کنيم تا سفتتر شود. اگر مثل خمير معمولي نان محکم و نچسب به نظر نيامد، نترسيد؛ بايد استراحت کند.
شير، آب و کره را گرم ميکنيم. حدود 50درجه سانتيگراد بايد گرم شوند (تقريبا 50ثانيه در مايکروويو) و همزمان مخلوط شوند. بعد اين مايع را به آرد اضافه ميکنيم و با دستگاه يا همزن برقي حدود دو دقيقه روي حالت چرخش متوسط هم ميزنيم.
يک چهارم باقيمانده آرد را آرام به مواد در حال همزدن اضافه ميکنيم و اينبار دو دقيقه روي درجه بالا مخلوط ميکنيم.
ممکن است خمير همچنان شُل باشد و بايد تا زماني که حالت پلاستيکي پيدا ميکند هم بزنيم و در حد يک قاشق چايخوري آرد، آرام آرام اضافه کنيم تا سفتتر شود. اگر مثل خمير معمولي نان محکم و نچسب به نظر نيامد، نترسيد؛ بايد استراحت کند.
خمير آماده را روي سطح يکدست که کمي آرد روي آن پاشيدهايم، پهن ميکنيم و ميگذاريم حدود 10 تا 20 دقيقه استراحت کند. بعد روي خمير را با پارچه تميزي ميپوشانيم و ميگذاريم 10 تا 15 دقيقه ديگر استراحت کند. هر چقدر بيشتر خمير دستنخورده بماند، بهتر است.
از اين خمير دستکم 12گلوله مساوي در ميآيد. مثل يک توپ کوچک، هر گلوله را کف دست صاف و تميز گرد ميکنيم و در يک ظرف مخصوص فر دايرهشکل) که قبلا چرب شده يا کف آن با کاغذ شيرينيپزي پوشانده شده، کنار هم قرار ميدهيم. بايد بين هر گلوله فاصله باشد تا براي پف کردن جا داشته باشد. رويش را پوشانده و در يک جاي گرم مثلا نزديک شوفاژ رهايش ميکنيم.
بعد از نيم ساعت تا 45 دقيقه که روي ظرف را برداريم، گلولههاي خمير پف کرده و به هم جسبيدهاند اما هر چقدر زمان بيشتري آنها را به حال خود رها کنيم، بهتر پف ميکنند. با برس، کمي کره رويشان ميماليم. اگر دوست داريد، ميتوانيد کمي کنجد هم بپاشيد.
فر بايد از قبل گرم شده باشد. اين گلولههاي رشد کرده و به هم چسبيده، با همان سر و وضع در 190درجه سانتيگراد تا حدود20 دقيقه در فر ميمانند.
روي نان بايد طلايي شود و مراقب باشيم خيلي قهوهايرنگ نشود، چون ممکن است سفت شده يا بسوزد. بعد از آماده شدن نان، ظرف را جايي ميگذاريم تا کمي خنک شود. بعد اگر دلتان خواست، کمي کره با برس روي نان بزنيد.
اين نان براي کره و مربا يا پنير کمنمک انتخاب خوشمزهاي است
از اين خمير دستکم 12گلوله مساوي در ميآيد. مثل يک توپ کوچک، هر گلوله را کف دست صاف و تميز گرد ميکنيم و در يک ظرف مخصوص فر دايرهشکل) که قبلا چرب شده يا کف آن با کاغذ شيرينيپزي پوشانده شده، کنار هم قرار ميدهيم. بايد بين هر گلوله فاصله باشد تا براي پف کردن جا داشته باشد. رويش را پوشانده و در يک جاي گرم مثلا نزديک شوفاژ رهايش ميکنيم.
بعد از نيم ساعت تا 45 دقيقه که روي ظرف را برداريم، گلولههاي خمير پف کرده و به هم جسبيدهاند اما هر چقدر زمان بيشتري آنها را به حال خود رها کنيم، بهتر پف ميکنند. با برس، کمي کره رويشان ميماليم. اگر دوست داريد، ميتوانيد کمي کنجد هم بپاشيد.
فر بايد از قبل گرم شده باشد. اين گلولههاي رشد کرده و به هم چسبيده، با همان سر و وضع در 190درجه سانتيگراد تا حدود20 دقيقه در فر ميمانند.
روي نان بايد طلايي شود و مراقب باشيم خيلي قهوهايرنگ نشود، چون ممکن است سفت شده يا بسوزد. بعد از آماده شدن نان، ظرف را جايي ميگذاريم تا کمي خنک شود. بعد اگر دلتان خواست، کمي کره با برس روي نان بزنيد.
اين نان براي کره و مربا يا پنير کمنمک انتخاب خوشمزهاي است
بازدید کننده عزیز, شما هنوز به عضویت سایت در نیامده اید.
پیشنهاد می کنم در سایت ثبت نام کنید و یا وارد سایت شوید.
پیشنهاد می کنم در سایت ثبت نام کنید و یا وارد سایت شوید.