آموزش طراحی سایت آبگوشت غذای ایرانی » آشـــپزی به سبـــک الی

» » آبگوشت غذای ایرانی

 

مواد لازم :
نخود                                     دو سوم پیمانه ( 100 گرم )
لوبیا سفید                                دو سوم پیمانه ( 110 گرم )
لیمو عمانی                              3 عدد
گوشت سردست با استخوان            500 گرم
دنبالچه                                   1 عدد
پیاز                                      2 عدد
رب گوجه فرنگی                       3 ق غ
سیب زمینی                             2 عدد ( 340 گرم )
زردچوبه                                یک و یک دوم ق چ
نمک و فلفل سیاه پودر شده
                  

آبگوشت غذای ایرانی

 

 حبوبات را از 24 ساعت قبل در مقداری آب خیس کرده و در مدت خیساندن، دو تا سه بار آب آن را عوض کنید. و زمان پخت هر کدام را جداگانه در آبکش بریزید.
در قابلمه ای جادار گوشت، دنبالچه، نخود و یک عدد پیاز و حدود 2 لیتر آب بریزید. و بگذارید با حرارت زیاد به جوش بیاد.کفِ روی گوشت را بگیرید، حرارت را کم کنید، در قابلمه را ببندید و پس از نیم ساعت لوبیا را اضافه کنید و بگذارید به مدت 3 ساعت بپزد.
چاشنی آبگوشت معمولا لیموی عمانی است، لیمو را اگر کمی دیرتر در آبگوشت بیندازید، هم گوشت و حبوبات زودتر پخته میشه و هم خود لیمو وا نمیره.لیمو عمانی را با چنگال سوراخ کنید و به مدت 15 دقیقه در آب جوش بجوشانید، بعد از روی حرارت بردارید و بگذارید در همون آب بمونه تا نرم بشه.

آبگوشت غذای ایرانی

 

در یک ساعت آخر پخت لیموعمانی را به همراه سیب زمینی با پوست به آبگوشت اضافه کرده و بگذارید تا سیب زمینی کاملا پخته بشه.رب گوجه فرنگی را در تابه ای با کمی روغن تفت بدید تا خوش رنگ تر بشه و بوی خامی آن گرفته شود سپس به آبگوشت اضافه کنید. در نیم ساعت آخر پخت، پیاز دیگر را خرد کنید و در کمی روغن به همراه زردچوبه و فلفل تفت دهید و به آبگوشت اضافه کنید. پس از آن نمک را اضافه کنید و بگذارید تا پخته شود.
در پایان پخت آبِ آبگوشت باید کمتر از 1 لیتر باشه و اگه لازم باشه در قابلمه را بردارید و حرارت را زیاد کنید تا آب اضافی تبخیر شود.

آبگوشت غذای ایرانی

 

پس از پختن گوشت و حبوبات، دنبه را از آب بگیرید و در ظرف مورد نظر بیندازید، کمی نمک بپاشید و با گوشت کوب بکوبید، سپس آبِ آبگوشت را در ظرف بریزید و کمی دارچین روی آن بپاشید و بگذارید روی حرارت ملایم تا گرم بمونه.آب بندازید.
گوشت را از استخوان جدا کنید، پوست سیب زمینی را بگیرید و به همراه نخود و لوبیا با گوشت کوب بکوبید.
آبگوشت را به همراه نان سنگک و کمی لواش برای خرد کردن داخل آب، پیاز سفید چارقاچ،سبزی خوردن و ترشی سرو کنید.

بازگشت