آموزش طراحی سایت کباب کوبیده غذای ایرانی » آشـــپزی به سبـــک الی

» » کباب کوبیده غذای ایرانی
 

کباب کوبیده غذای ایرانی

مواد لازم (برای 4 نفر):
گوشت سر دست و گردن یک کیلو
پیاز رنده شده: 4 تا 5 عدد متوسط
جوش شیرین: یک قاشق چایخوری
نمک و فلفل

 طرز تهیه:
گوشت سردست و گردن را دو بار چرخ کنید. پیاز رنده شده را در صافی بریزید و بدون این که با دست آن را فشار دهید، آب اضافی اش را بگیرید و کنار بگذارید. پیاز، نمک، فلفل و جوش شیرین را به گوشت بیفزایید و به خوبی مخلوط کنید و مالش دهید. 
این گوشت را یک ساعت در یخچال بگذارید و دوباره آن را چنگ بزنید (در صورتی که ظرف محتوی گوشت را کمی حرارت بدهید به طوری که ظرف آن داغ شود، گوشت موقع کباب شدن در آتش نخواهد ریخت). بعد دستتان را به آب پیاز آغشته کرده و از گوشت به اندازه یک عدد پرتقال متوسط برداشته روی سیخ کباب قرار داده و خوب آن را روی سیخ پهن کنید و دو طرف آن را خوب بچسبانید. پس از آماده شدن سیخ ها، آتش فراوانی درست کرده و سیخ ها را روی آتش قرار دهید. بلافاصله سیخ ها را پشت و رو کنید تا کباب ها خودشان را بگیرند و از سیخ نریزند. کباب ها نباید زیاد برشته و خشک شوند. پس از این که کباب خودش را گرفت، دیگر نیازی به آتش زیاد ندارد. 
چنانچه لازم است حرارت را ملایم کنید تا کباب ها مغزپخت شوند. پس از آماده شدن کباب ها آن ها را در دیس کشیده و روی آن ها سماق بپاشید و یک لایه نان لواش یا سنگک روی آن قرار داده و سرمیز ببرید. در صورت تمایل می توانید چند سیخ گوجه فرنگی و فلفل (معروف به کبابی) هم آماده کنید. همراه با این کباب چندان که شهره است خوردن ریحان و پیاز و دوغ بسیار مطبوع و مناسب است. 

کباب در تاریخ 
شاید بتوان گفت «کباب» در کنار «آبگوشت»، معروف ترین غذای ایرانی باشد که از شهرت جهانی نیز برخوردار است. قدیمی ترین چلوکبابی که در تهران، تاسیس شده است در حدود 120 سال پیش بوده است. اعتمادالسلطنه در نوشته هایش نقل می کند و می نویسد اولین چلوکبابی نامش «نایب» بوده و در بازار تهران قرار داشته و شبیه رستوران های اروپایی، غذا را بر روی میز سرو می کرده است. این چلوکبابی توسط دکتر «حسین یزدان منش» که دارای مدرک دکترا در رشته جامعه شناسی از فرانسه بود اداره می شد. کباب نایب در تهران بسیار معروف بود. بعدها میان این چلوکبابی و چلوکبابی های دیگر نظیر چلوکبابی شمشیری و پهلوانی بر سر اندازه کباب ها رقابت درمی گرفت که تا به امروز ادامه دارد. 
معروف ترین رقیب چلوکباب نایب، چلوکباب شمشیری بود که مالک آن حاج حسن شمشیری نام داشت و داماد خانواده نایب و عضو خانواده او به شمار می رفت. مغازه چلوکبابی شمشیری هنوز در گوشه سبزه میدان تهران دایر است و به روش قدیم و مالوف، از ساعت 11 صبح بوی کباب و برنج فضای سبزه میدان را پر می کند. 
در حال حاضر عده ای از مالکان چلوکبابی ها نام شمشیری را انتخاب می کنند و برخی نیز مدعی اند آشپز حاج شمشیری بوده اند اما در حقیقت شمشیری بزرگ حدود 30 سال پیش فوت کرده است. 
قیمت کباب در گذر زمان: اعتماد السلطنه وزیر انتشارات ناصرالدین شاه در آن زمان برای یک وعده صرف چلوکباب نایب بین 3 تا 5 ریال پرداخت می کرده است. 
در سال 1320 قیمت یک پرس چلوکباب 5 ریال بود. بین سال های 1330 تا 1335 قیمت آن به 8 ریال رسید. قیمت هر پرس چلوکباب کوبیده در سال 1352 همراه با کره و گوجه فرنگی و پیاز، 60 ریال بوده است. پس از انقلاب با پختن نان نزد چشمان مشتری و اصطلاح «نان داغ، کباب داغ» معروف شد.

بازگشت