آموزش طراحی سایت بیبیم بپ با سس میسو غذای سنتی کره » آشـــپزی به سبـــک الی

» » بیبیم بپ با سس میسو غذای سنتی کره

بیبیم بپ با سس میسو غذای سنتی کره

 

بیبیم بپ با سس میسو غذای سنتی کره

 

بیبیم بپ با سس میسو غذای سنتی کره

 

 

 

یکی از محبوبترین و سالمترین غذاهای کُره ای : bibim به معنای مخلوط کردن و bap به معنای برنج


مواد لازم:

- برنج کره ای یا اگر نداشتید برنج دانه کوتاه کته بدون روغن و نمک که با 1 قاشق سرکه درست میکنید : برای هر نفر 1 پیمانه پلوپز
- هویج نازک خلال شده به طول 4 سانت: 1 عدد کوچک
- کدو سبز خلالی نازک: نصف 1 عدد متوسط
- قارچ خشک خیس خورده یا قارچ shitake تازه خرد شده یا اگر نداشتید قارچ معمولی خلالی شده و کمی تفت داده : 2و3 عدد
- گوساری: 1 ق غ
- جوانه سویا یا ماش 1/2 پیمانه یا یک مشت کوچک که یک دقیقه جوشیده و آبکش شده و با کمی نمک و چندقطره روغن کنجد مخلوط شده

کاهو نازک خرد شده به طول 4 سانت: 1 الی 2 برگ
- گوشت گاو یا گوساله خلالی خرد شده به طول 4 سانت 2 ق غذاخوری(این مقدار گوشت با 1 عدد سیر له شده، چندقطره سویا سس، چندقطره روغن کنجد، نوک قاشق شکر وکمی نمک و فلفل سیاد و چند قطره سرکه مارینه شود برای حدود 30 دقیقه )
- خیار خلالی خرد شده با پوست به طول 4 سانت نصف یک عدد کوچک که بدون تخم باشد
- تخم مرغ: 1 عدد ( نیمرو شود اما کامل زرده سفت نشود کمی عسلی باشد)
- کنجد 1 ق مرباخوری
- پیاز 1/4 یک پیاز کوچک که خلالی شده
- قسمت سبز پیازچه که به طول 4 سانت نازک خرد شده 1 ق غ سرخالی
- اسفناج که کمی جوشیده و در آب سرد خیس و آبکش شده 1 ق غ پر
- ورقه های جلبک خشک شده به نام کیم که با قیچی نازک خرد شده 1 ق غ پر
- موسانگ جه : 1.5 ق غ

( برای تهیه این ماده ترب سفید( radish) را که به اندازه یک پیمانه حجم داشته باشد با رنده مخصوص خلالی یا با چاقو به طول 4 سانت نازک خرد کنید، سپس کمی نمک دریایی به آن اضافه و مخلوطش کنید و بعد از چند دقیقه چند بار با آب سرد آبکش کنید، وقنی آبش رفت نیمی از یک پیاز خیلی کوچک که نازک خلالی کردید را به آن اضافه و مخلوط کتید و یک عدد فلفل قرمز کوچک را هم خرد کرده و اضافه کنی، حالا خوب مخلوط کنید،
یک قاشق غ سرخالی پودر فلفل قرمز اضافه کنید.،1 ق غ سرکه سفید اضافه کنید،1 ق مرباخوری شکر اضافه کنید، 1 ق چ کنجد اضافه کنید، یک عدد سیر له شده اضافه کنید،یک نوک قاشق نمک اضافه کنید، حالا با دست کامل با هم مخلوط کنید)

طرز تهیه سس مخصوص این غذا: 2 ق سس بیبیم بپ مخلوطی است از:
1.5 قاشق غ سس تند به نام کوجوچنگ با 1 ق چ سویا سس، 1 ق چ روغن کنجد، 1 ق چ سرکه، 1/2 ق چ شکر، 1/3 ق چ کنجد، یک عدد سیر له شده که همه را با هم خوب مخلوط میکنیم و در مرحله ای که خواهم گفت روی غذا میریزیم.

حالا مسئله اینه که برای کسانی که به سس کوچوچنگ دسترسی ندارن مجبورند اونو تهیه کنن حال برای این که بشه تهیه کرد یک ماده لازم داریم که نامش هست میسو (miso) که در ایران بعیده پیدا بشه که در نهایت اگر نبود مجبورید حذفش کنید چاره ای نیست

برای تهیه یک پیمانه سس کوچوچنگ(gochujang)مواد زیر رو احتیاج داریم:
میسو: 200 گرم
شکر: 80 گرم
سویا سس 100 میلی لیتر
پودر فلفل چیلی( اصلی) یا اگر نداشتین فلفل قرمز 70 گرم
همه مواد را مخلوط کنید و روی حرارت قرار بدید تا به جوش آید و د این مدت گاهی هم بزنید
حالا بگذارید خنک شود و در ظرف پلاستیکی در یخچال تا 6 ماه نگه داری کنید

روش پخت نهایی بیبیم بپ:

همه سبزیجات جز کاهو و خیار را فقط فقط چندثانیه جدا جدا تفت دهید تا فقط کمی نرم شود
گوشت را تفت دهید تا پخته شود و خام نماند خیلی زود پخته میشود

حالا یک کاسه استیل یا سفالی مثل کاسه سفالی های سبز و آبی همدان بردارید
برنج پخته شده را کفش قرار دهید و به شکل رنگین کمان همه سبزیجات و مواد را بخش بخش رویش قرار دهید
گوشت را کپه ای وسط بریزید
2 تا 3 قاشق از سس را روی گوشت بریزید ... میتوانید بر اساس ذائقه کم و زیاد کنید چون این سس تند است
یک عدد تخم مرغ نیمرو تقریبا عسلی هم رویش قرار دهید و کمی کنجد بپاشید
حالا همه را خوب با هم مخلوط کنید و همراه کیمچی و یک کاسه سوپ ساده و خوشمزه جلبک یا صدف میل کنید ...

 منبع : سایت آشپزی ایران شف
 

بازگشت