▪ آرد لپه: ۵ تا ۶ قاشق غذاخوری
▪ گشنیز تازه: ۱ استکان
▪ فلفل سبز تازه: ۵ تا ۶ عدد
▪ سیر رنده شده: ۴ تا ۵ حبه
▪ زیره سبز کوبیده: ۱ قاشق چایخوری
▪ پیاز: ۱ عدد
▪ زنجفیل رنده شده: ۱ قاشق چایخوری
▪ زردچوبه، نمک و فلفل: به دلخواه.
● مواد مورد نیاز سس بَجیه
▪ تمرهندی: نصف بسته بزرگ
▪ فلفل سبز: ۶ تا ۷ عدد
▪ گشنیز: ۱ استکان
▪ کنجد چرخ شده: ۱ استکان
▪ پیاز: ۱ عدد
▪ زیره سبز: ۱ قاشق چایخوری
▪ نمک و فلفل قرمز: به دلخواه.
● طرز تهیه :
آرد لپه (بِیسِن) را داخل ظرف گودی می ریزیم و آب را کم کم به آن اضافه می
کنیم تا کمی رقیق شود و به غلظت ماست برسد، بعد پیاز و گشنیز و فلفل سبز را
خیلی ریز بریده داخل مایع می ریزیم و بعد سیر و زنجفیل رنده شده با
زردچوبه، زیره سبز، نمک، فلفل سیاه یا قرمز به مقدار لازم اضافه می کنیم و
خوب هم می زنیم و می گذاریم یک یا دو ساعتی بماند.
داخل دیگ کوچک یا سرخ کن یا ماهی تابه گود تا نیمه روغن می ریزیم و وقتی که
کاملاً داغ شد مواد را با قاشق غذاخوری طوری باید بریزیم که به هم نچسبد و
کاملاً در روغن قرار بگیرد و سرخ شود و بعد بجیه ها را بر می گردانیم که
قسمت دیگرش هم سرخ شود.
بعد از سرخ شدن آن را در ظرفی که حوله کاغذی قرار داده ایم می گذاریم که
روغن آن را کاملاً بگیرد و بعد از سرخ شدن داخل ظرفی چیده پذیرایی می کنیم
در صورت امکان (بجیه ها) داغ سرو شود. این خوراکی بیشتر عصرانه یا شام سرد
با سس های مختلف تند سرو می شود. سس این غذا در ذیل توضیح داده شده.
● طرز تهیه سس بَجیه:
ابتدا تمرهندی را داخل کمی آب، خیس کرده آبش را صاف می کنیم. (اگر غلیظ
باشد بهتر است) گشنیز، پیاز و فلفل سبز را ریز ریز کرده و داخل آب تمرهندی
می ریزیم و بعد مواد ذکرشده را به آن اضافه می کنیم و خوب هم می زنیم و در
همزن چرخ می کنیم و با بَجیه سرو می کنیم.
▪ نکته:آرد لپه باعث پف کردن غذا می شود و نیازی به تخم مرغ و بیکینگ پودر نیست. آرد لپه را می توان از فروشگاه هایی که ادویه هندی می فروشند خریداری یا در منزل تهیه کرد.
منبع : سایت آشپزی ایران شف
پیشنهاد می کنم در سایت ثبت نام کنید و یا وارد سایت شوید.